Genoptræning eller vedligeholdelse af funktionsevne ved pludseligt opstået sygdom eller skade I et genoptræningsforløb bestræber jeg mig på, at du som udgangspunkt kommer tilbage til hvad, du kunne før din opstået problematik. Samt at give dig redskaber og pege dig i retningen af hvilke ressourcer du kan gøre brug af, til at varetage din egen situation på den mest optimale måde. Genoptræning spænder bredt, dette er dog ofte forbundet med ulykke eller sygdom. Formålet med genoptræning er at genvinde det tabte funktionsniveau samt at smertebehandle.

Funktionelle test

Dette anvendes i sammenhænge hvor man ønsker at undersøge kroppen i henhold til funktionsniveau, indforstået at der eksempelvis er standarder for hvordan et knæ mekanisk skal kunne bevæge sig. Her kan man så anvende forskellige test som kan give indikationer og afgrænsning af hvad der er årsag til en evt. funktionsnedsættelse, som kan være udartet i eksempelvis menisk, korsbånd skader.

En case kunne være en fodboldspiller der er blevet tacklet i forbindelse med træning, når hævelsen så har lagt sig kan man udføre forskellige test som indikerer hvilken type skade spilleren har pådraget sig og om spilleren bør undersøges yderligere i forhold til om der er sket specifik skade. Derfor kan du med fordel søge ned til Lunderskov fysioterapi, hvis du er i tvivl om lige netop din situation.

© Copyright 2024 - Lunderskov Fysioterapi